Assertiviteit

Inhoud

Assertiviteit is het opkomen voor je persoonlijke belangen. Het is het uitdrukking geven aan je eigen gevoelens, gedachten en wensen en dat op een gepaste manier. Assertief gedrag omvat persoonlijke groei, verandering en verzelfstandiging. Het is fijn om te voelen en te ontdekken hoe eigen innerlijke kracht kan worden opgebouwd en geuit. Om een evenwichtig leven te kunnen leiden is ook een gezonde dosis zelfvertrouwen nodig. We leren technieken om ons zelfvertrouwen en onze veerkracht te vergroten. We horen hoe we ‘korter bij onszelf’ blijven en ons ‘authentieke zelf’ vinden. We leren mild naar onszelf te kijken en onszelf te accepteren zoals we zijn. We leren inzien dat we soms ‘de dingen’ aantrekken en proberen dus andere inzichten, overtuigingen en gedrag te ontwikkelen.

Doelgroep

Iedereen die op een gepaste manier wil leren opkomen voor zijn persoonlijke belangen en zijn zelfvertrouwen wil vergroten.

Leervorm

De opleiding 'Assertiviteit' is een praktijkgerichte workshop waarin deelnemers meteen aan de slag gaan met hun assertiviteit en zelfvertrouwen. Door middel van oefeningen wordt er gereflecteerd op zichzelf en wordt er meteen overgegaan tot actie.

Praktisch

Deze opleiding wordt op maat van uw bedrijf georganiseerd. Contacteer ons voor meer informatie.