Talentgedreven coachen

Inhoud

Talenten. Iedereen heeft talenten. De ene is sterk in het maken van analyses, terwijl de andere uitblinkt in het coachen van mensen. Talenten zijn vaardigheden of competenties die anderen erg aan ons waarderen, maar die we zelf eerder vanzelfsprekend vinden. Sterker nog, talenten geven ons energie en maken ons blij!

Jammer genoeg gaat er ook erg veel talent verloren binnen organisaties. Denk maar aan medewerkers die vastgeroest zitten in hun functie, geen energie meer halen uit hun taken of uitvallen met burn-out of bore-out. Het gevolg op organisatieniveau is niet te onderschatten.

Inzetten op talenten is kiezen voor een succesvolle burn-out preventie en gedrevenheid bij medewerkers.

Een gedegen talent-management implementeren vraagt om een visie op organisatieniveau. Als organisatie kiest u bewust om in te zetten op wendbaarheid en duurzaamheid.

Een eerste stap om deze visie in realiteit te brengen, is het aanduiden van één of meerdere coaches in uw organisatie die op een gepaste manier talenteninterviews kunnen afnemen. Zij kunnen talenten in kaart brengen en de aanzet geven voor een talentgedreven manier van werken – op maat van uw organisatie.

Deze training richt zich tot deze interne en externe coaches die de talentgedreven aanpak wil aanleren.

In deze 4 dagen wordt ingegaan op:

  • Het belang van inzetten op talent om medewerkers gedreven te houden en organisaties wendbaar te houden
  • Introductie in ‘talent’: wat is het wel? Wat is het niet?
  • Kennismaking met uw eigen talenten
  • Leren talenten herkennen
  • Hoe talenten ontwikkelen?
  • Talent in actie
Trainer

Talentencoach Ilse Gauthier is de leading-lady in deze training. Ze inspireert u vanaf minuut 1 met haar passie voor het talent-gedreven leven en werken.

Ze werkt steeds vanuit een positief-psychologische en talentgedreven insteek om de deelnemers te ondersteunen in hun coachende vaardigheden.

Ilse Gauthier heeft een eigen praktijk (www.gauthiercoaching.be) waarin zij mensen begeleidt en coacht die ondersteuning zoeken bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Zowel in haar in-company projecten voor bedrijven, als in haar trajecten met particulieren werkt zij volgens een uitgesproken talent-gedreven aanpak.

Ook intern bij De Opleidingscoach ondersteunt Ilse bij het inzetten van medewerkers op hun talent en het bewaken van de implementatie van deze visie

Doelgroep

Deze vierdaagse training richt zich naar directieleden, HR-verantwoordelijken, leidinggevenden, bedrijfsleiders, coaches... die actief willen inzetten op medewerkers die succesvol leven en werken vanuit hun talenten.

Praktisch

Schrijf vandaag nog in voor de volgende trajecten te Zoersel:

  • Voorjaarseditie 2018: 16/04/18 en 17/04/18 + 18/06/18 en 19/06/18
  • Najaarseditie 2018: 20/09/18 en 21/09/18 + 15/11/18 en 16/11/18

De investering voor deze opleiding bedraagt 1.800 euro per persoon (excl.BTW), catering inbegrepen.

Bij uw inschrijving vernemen we graag voor welke editie u opteert.

Deze training kan ook in-company worden georganiseerd, waarbij we uw volledig managementteam of een team aan leidinggevenden onderdompelen in het talentengedreven werken.

Inschrijven of meer info: info@opleidingscoach.be