Talentgedreven coachen

Inhoud
Medewerkers inzetten op talent: Hét preventiemiddel tegen burn-out EN dé succesfactor voor wendbare organisaties

Talenten. Iedereen heeft talenten. De ene is sterk in het maken van analyses, terwijl de andere uitblinkt in het coachen van mensen. Talenten zijn vaardigheden of competenties die anderen erg aan ons waarderen, maar die we zelf eerder vanzelfsprekend vinden. Sterker nog, talenten geven ons energie en maken ons blij!

Jammer genoeg gaat er ook erg veel talent verloren binnen organisaties. Denk maar aan medewerkers die vastgeroest zitten in hun functie, geen energie meer halen uit hun taken of uitvallen met burn-out. Het gevolg op organisatieniveau is niet te onderschatten.

"Inzetten op talenten is kiezen voor een succesvolle burn-out preventie en gedrevenheid bij medewerkers. Daarom is het belangrijk om één of meerdere Talentencoaches aan te duiden binnen jouw organisatie, die op een gepaste manier talenteninterviews kunnen afnemen en inzetten op talentontwikkeling."
Alles wat je aandacht geeft groeit.
Opbouw van het traject

In samenwerking met talentencoach Ilse Gauthier organiseert De Opleidingscoach een traject van vier opleidingsdagen. We zoomen dieper in op wat talenten zijn om vervolgens op een actieve manier op zoek te gaan naar ieders talenten. Dit doen we onder meer door een interactief spel waarbij de deelnemers uitgedaagd worden om na te denken over zichzelf. Daarnaast leren we talenteninterviews afnemen bij medewerkers: er wordt geoefend op het zien van talenten, op het benoemen van talenten en op het bevragen naar talenten.

We bieden een positief-psychologische en talentgedreven insteek, die jouw coachende vaardigheden ondersteunt en verruimt. Na dit traject van vier dagen zal je gebeten zijn door het talentenvirus en kan je in je organisatie je werknemers talent gedreven coachen.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot HR-verantwoordelijken, HR-medewerkers, HR-consultants, leidinggevenden, zaakvoerders,... die actief willen inzetten op medewerkers die succesvol leven en werken vanuit hun talenten.

Praktisch

Schrijf vandaag nog in voor de volgende trajecten te Zoersel:

  • Voorjaarseditie 2018: 19/02/18 en 20/02/18 + 16/04/18 en 17/04/18
  • Najaarseditie 2018: 20/09/18 en 21/09/18 + 15/11/18 en 16/11/18

De investering voor deze opleiding bedraagt 1350 euro per persoon (excl.BTW).