Marleen en Els gaven in onze opleiding 'medewerker personeelszaken' een workshop over de taken van de vormingscoördinator. Zij gingen in op hoe opleidingsplannen worden samengesteld en wat het belang ervan is. Ze  gaven ook info over registratie van opleidingen in de sociale balans, verplichte opleidingen en sectorgerelateerde opleidingen. Het was een hands-on workshop waarin zowel kennis als ervaringen werden gedeeld.

Aan de hand van oefeningen en vragen werd het belang van een opleidingsbeleid alsmaar duidelijker. De cursisten leerden hoe ze als HR-medewerker (en mogelijks vormingscoördinator) in de toekomst ook impact kunnen hebben op hoe het bedrijf omgaat met de opleiding en ontwikkeling van hun medewerkers.

Het opleidingsgebeuren was voor onze cursisten niet helemaal vreemd. Deze gedreven coaches gaven met hun  concrete praktijkverhalen onze cursisten extra inzichten over de rol en taken van de vormingscoördinator.   Een aanrader voor wie op een concrete, praktijkgerichte manier een kijk wil krijgen op het takenpakket van een vormingscoördinator.